My Björnemalm

170615

Nu är lillasyster här! Jag var ju helt säker på att jag skulle få vänta tills idag och bli igångsatt men som tur var valde hon att titta ut redan i torsdags, en dag innan sin storasysters födelsedag.

Hela förloppet från början till slut tog 4,5 timme, jag hann knappt med innan hon låg på bröstet. Eftersom jag älskar att läsa andras förlossningsberättelser så delar jag med mig av min nu!

Lovisa var hos oss på torsdagen så Elise fick vara ledig från förskolan och vi packade ihop en väska, tog cykeln och gick ner till plaskdammen här i hökis vid halv tio. Vi gick runt i poolen några minuter innan vi gick till filten och jag satte mig på huk för att rätta till Elise baddräkt, då säger de poff och det bokstavligt talat forsar ut vatten, jag får lite småpanik innan jag kopplar vad som händer och sätter mig ner. Där sitter vi och tusen tankar går runt i huvudet samtidigt som vattnet rinner. Tillslut tar jag en handduk runt mig och går hem, Elise och Lovisa stannar i parken och fortsätter bada.

Jag kommer hem runt 10.30, duschar och ringer förlossningen, får en tid till specialist mödravården på Huddinge för en kontroll 14.00, eftersom jag inte har några värkar.

Jag styr ihop med Sandra och mamma vart vi ska mötas osv och sätter mig i soffan. Vid 11 känner jag något jag misstänker är en värk men blir lite osäker. 11.20 känner jag det igen men det är inget jobbigt, 11.40 kommer en värk till och den gjorde ont. Efter den värken kommer de var femte minut, ingen upptrappning utan pangboom jätteont.

Jag lägger mig i sängen och tycker synd om mig själv i en timme innan jag ringer förlossningen igen och säger att jag vill komma in till dom istället, dels pågrundav de täta och starka värkarna och för att när jag kom in till förlossningen med Elise så var jag redan öppen 9,5 cm så jag vill ha koll.

12.45 skriver jag till Sandra och mamma att dom får nog ta och skynda sig nu för detta gör ont så mamma hoppar in i en taxi istället och Sandra sitter på tunnelbanan hit. Varje gupp och inbromsning på vägen till förlossningen gör så fruktansvärt ont och jag har aldrig hatat någons bilkörning så mycket som jag hatade mammas just då.

13.40 skrivs vi in på förlossningen och får komma till ett rum, jag är då öppen 7 cm. Så jag har öppnat mig 5 cm på 3,5 timme. Får några värkar där inne medans sköterskan fixar med alla papper osv. Sedan får vi byta rum till ett med fönster och toalett istället.

Det kommer in en barnmorska som ska hjälpa mig under förlossningen, hon frågar om jag vill ha någon smärtlindring och jag ber om lustgas. Hon skickar en tjej för att hämta slang osv och jag ska byta om till den berömda sjukhusrocken men då känner jag att nu kommer hon så jag halv skriker att nu är hon snart ute.

Barnmorskan får kalla på flera och det körs in en förlossningsvagn och alla får väll lite små panik då vi precis kommit in i rummet allihopa men ut ska hon.

Jag får två stycken krystvärkar och halva huvudet är ute. Sen tar mina värkar slut. Efteråt har jag fått förklarat för mig att livmodern kan tro att det är över om det går för fort. Men där och då visste jag inte alls vad jag skulle göra. Tre barnmorskor stod och pickade och slog på min mage för att få igång värkarna igen och jag bad henne trycka in huvudet igen för jävlar vad ont det gjorde att hon varken kom in eller ut. Jag frågade om jag fick trycka ut henne utan värkar för det kom verkligen ingen och hon sa att jag kan alltid prova. Så jag tog i som bannemig två gånger och så var hon ute. Hon gjorde aldrig vändningen som ska ske när huvudet är ute utan hon kom med axlarna i fel läge.

Så 14.31 föddes Ines, 4095 gram och 54 cm lång. Jag fick sy två stygn, ytliga bristningar. Vilket är helt fantastiskt med tanke på att hon kom ut i fel läge och utan värkar, så det tackar jag min kropp för att den fixade galant.

Jag hann knappt bli trött och utmattad utan kände mig pigg och jävligt stark.

Allt som allt från vattenavgång till att Ines låg på bröstet tog alltså 4,5 timme varav 50 minuter inne på förlossningen!

Jag är så nöjd och tacksam för hur förlossningen blev och att få en till frisk och underbar dotter.

IMG_9175 IMG_9180 IMG_9187

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats